Over ons

De winkels Uit Liefde en Tante Pollewop zijn initiatieven van Stichting Elimu Mount Elgon. De stichting ondersteunt sinds begin deze eeuw de omvangrijke onderwijsprojecten van de Nederlandse ontwikkelingsarts Dr. Bea Andersen die in Kenia woont en werkt.

Uit liefde is ontstaan vanuit kledingboetiek Tante Pollewop, een recycle winkel, we noemen het boetiek, in gebruikte kinder- en dameskleding. In een shop-in-shop opzet is een deel van de winkel ingericht voor het passen van de gedoneerde trouwjurken.

De hele opbrengst van de winkel gaat naar onderwijsprojecten in Kenia. Maar Tante Pollewop vergeet ook haar thuishaven Tilburg niet. Voor gezinnen die het niet zo breed hebben, heeft Tante Pollewop een speciaal cadeaubonnenproject. Niemand hoeft kleding te dragen die te klein of niet warm genoeg is. Kinderen willen erbij horen en daarom ook actuele kleding dragen. Dat maken wij mogelijk.

Tante Pollewop en Uit Liefde worden gerund door enthousiaste vrijwilligers: de Pollewoppers. Dit is een groep van ongeveer veertig vrouwen (jong en oud) die het goede doel een warm hart toedragen én het leuk vinden om mensen te helpen.

Stichting Elímu Mount Elgon voldoet aan de regelgeving van het Centraal Bureau voor Fondsenwerving rondom o.m. beleid, administratie en transparantie en is daarom erkend als Goed Doel.

CBF Erkend Goed doel
Algemeen Nut Beogende Instelling